Wybrałam wzory, które mi się najbardziej podobały, a także takie, które najlepiej będą prezentowały się w moim nowym domu. Kiedy kowal artysta tworzył na zamówienie ogrodzenie, schody metalowe i nowe balustrady, ja mogłam zająć się wyborem odpowiednich mebli, karniszy, firan, dywaników i innych dodatków, które przydają się w domu. Na szczęście mogłam liczyć na moją przyjaciółkę dekoratorkę wnętrz, której pomysły zawsze mi się podobały. Wiedziałam, że i tym razem na pewno mnie zaskoczy. Kiedy przedstawiła mi projekty, byłam bardzo zadowolona. Ponieważ dobrze mnie zna, doskonale wiedziała co mi się spodoba. Uwzględniła wszystkie moje wymagania i połączyła w taką całość, która zapiera dech w piersiach. Kiedy tylko schody i balustrady pojawią się na swoim miejscu, będziemy mogły przystąpić do dekorowania mojego domu. Chyba najbardziej brakuje mi meble metalowe . Będę czuła się bezpieczniej, kiedy pojawi się wokół domu. Trudno dokładnie określić, kiedy dom będzie już w stu procentach skończony, ale mam nadzieję, że nie potrwa to zbyt długo. Myślami już jestem przy parapetówie, którą urządzę dla moich bliskich. Bardzo wspierali mnie podczas całej budowy. Także dzięki nim mam teraz swój własny kąt.
Wykańczanie domu