Wiosenne zmiany

2010-03-26

Chciałabym na wiosnę zmienić coś w moim domu. Co roku robię o tej porze jakiś drobiazg dla domu, chociażby wstawiam kolorowe doniczki ceramiczne, zawieszam zasłony w kwiaty, albo maluję z dziećmi barwne obrazki do powieszenia na ścianę. W zeszłym roku postanowiłam, ze założę w każdym pokoju - dla elegancji i zdrowia - dekoracyjne nawilzacze do powietrza. W tym roku chciałabym zrobić coś większego, poważniejszego, bardziej trwałego i lepiej dostrzegalnego niż amatorskie malunki albo nawilzacze w zielonym jak wiosna kolorze. Myślałam o tym, żeby przeprowadzić w domu remont. Ale nie oczywiście jakiś wielki, z wymianą okien, tynkowaniem i totalnymi przemeblowaniami. Wymarzył mi się granit na podłodze w salonie. Mąż mówi, że nie potrzebujemy w domu takiego przepychu, ale ja wolę nie nazywać tego przepychem, tylko elegancją, a tej według mnie nigdy za wiele. Poza tym myślałam długo nad moim pomysłem i wydaje mi się, że taki granit świetnie komponowałby się z naszymi ścianami i całym wystrojem wnętrza.